Lo Studio 6420

ARCNEWS

Lo Studio 6420

This small structure, designed by Robert M. Gurney Architect, is located in the backyard of a residential property in northwest Washington, DC. It was designed to add space for the garage and a small study to the main residence.

The new structure is combined with the main residence to provide a private space that resembles a "courtyard", in which the swimming pool and the terrace are located. The 560 square foot building is a simple rectangular volume with minimal windows.

The corrugated zinc coating is oriented horizontally to emphasize the length of the composition. A wooden slatted fence has been designed to be in harmony with the adjacent side garden while a steel wall faces the alley.

The garage space, originally designed to house a car, proved to be a very flexible space. In fact, shortly after the completion of the structure, the owner’s teenage son removed the car and furnished the space to make it habitable.


The Studio 6420
The Studio 6420
The Studio 6420
The Studio 6420
The Studio 6420
The Studio 6420
MEDIAGALLERY 6


FOR MORE INFORMATION

Robert M. Gurney Architect

Gammastone Architectural & Design Evolutions

GAMMASTONE AIR SYSTEM
GRES AIR
NATURAL AIR
GLASS AIR
GFRC Plus AIR
MOSAIC AIR
BRICK AIR
OTHER APPLICATIONS